Wij bieden een enorme diversiteit van betonwerken aan volgens de wensen en eisen van de klant.

Enkele toepassingen:

Gieten van betonkelders en zwembaden of zwemvijvers

Betonkelders worden ter plaatse gegoten in gewapend beton. Hierdoor zijn de muren veel sterker dan traditioneel gemetste kelders. Bovendien heeft een betonkelder in vergelijking met een gemetste kelder geen problemen met waterinsijpeling.

Door de gladde wanden is een betonkelder zowel geschikt voor woningbouw als voor zwembaden of zwemvijvers. Ook in de landbouw en industrie worden vaak betonkelders toegepast voor mestkelders, sleufsilo’s, kaaimuren of ondergrondse garages voor appartementen.

Toch zijn gegoten betonkelders niet duurder dan traditioneel metselwerk. Eens de betonkelder gegoten, is deze meteen gebruiksklaar, aangezien alle nutsvoorzieningen reeds vooraf worden voorzien. Bovendien dienen er achteraf geen extra kosten gemaakt te worden voor waterdichting.

Gieten van betontrappen en speciale constructies of kunstwerken

Een betontrap is uitstekend geschikt om in uw kelder of woning toe te passen. Steeds meer worden de voordelen van betontrappen ingezien. Een betontrap is gemakkelijk schoon te houden, brandveilig en gemakkelijk te bekleden met allerlei materialen. Ook het loopcomfort en geruisloosheid van een betontrap is fenomenaal.

Allerlei voorzieningen zoals fietsgoten en verwarmingsslangen kunnen gemakkelijk ingestort worden en antislipprofilering in de beton zorgt voor een slijtvaste en duurzame beloopbaarheid. Omdat elk bouwproject uniek is worden alle onderdelen uitgetekend en berekend. Maatwerk is de garantie voor een perfecte afstemming op uw individuele wensen.

Gieten van keermuren

Een keermuur of keerwand is een stijf grondkerend kunstwerk dat door een groot gewicht en een brede voet een grote standzekerheid kan bereiken. Een keermuur is meestal van gewapend beton.

De geprefabriceerd betonnen elementen worden langs elkaar geplaatst waardoor een betonnen muur ontstaat met een groot draagvermogen. Hierdoor kunnen de keerwanden dan ook voor een groot aantal doeleinden gebruikt worden waaronder het maken van kelders, sleufsilo’s, solide fundering, kademuren of allerhande opslag toepassingen.

Kenmerkend is dat een deel van het benodigde gewicht wordt geleverd door de grond die op de fundatieplaat rust, dit leidt tot materiaalbesparing. Een keermuur wordt meestal in een L of T vorm gemaakt.